Loading...

Hej Antonio – ny Digital AD/3D Artist på Cordovan!


Cordovans senaste tillskott heter Antonio Magana och har ett stort intresse för design och grafisk formgivning. Han har tidigare jobbat på en rad olika tryckerier och drivit eget med fokus på 3D-visualiseringar och digital kommunikation. Läs mer om vår nya Digital AD/3D Artist och se honom dansa här!

Hej Antonio, vem är du?

– Jag är grafisk formgivare och art director. Jag älskar att resa och spendera tid med min familj samtidigt som min stora passion är grafiskt skapande. Speciellt 3D och animeringar!

Berätta om din bakgrund!

– Jag är uppväxt i Skåne och flyttade vid tio års ålder till Göteborg. Bodde dessutom i Chile i tre år då jag valde att läsa högstadiet utomlands och bo hos släktingar. Eftersom jag tidigt var intresserad av design och bild så blev det Schillerska Bild & Form på gymnasiet. Därefter läste jag på KY-akademin Media Blenders till grafisk processoperatör.

Efter min utbildning började jag jobba på tryckeriet Baldursson. Där började jag intressera mig för motion graphic och startade eget som jag jobbade med vid sidan om. Via Breakin motion, som mitt eget företag heter, gjorde jag produktvideor, reklamfilm och hemsidor. Efter Baldursson jobbade jag på Ackert reklam och EMKO. Även där jobbade jag dels som grafisk printoperatör, men också med 3D-visualiseringar och grafisk formgivning.

– Det har alltid varit en stor dröm för mig att få jobba på reklambyrå. Så när jag såg att Cordovan letade folk sökte jag direkt.

Vad är den största utmaningen som Digital AD/3D Artist?

– Det är att snabbt förmedla ett företags värderingar och budskap via exempelvis en logga eller animation. Och samtidigt göra det lite coolare och roligare för ögat.


Var hämtar du inspiration?

– Jag hittar mycket inspiration av andra artister och byråer. Bland annat följer jag de största sidorna inom design och formgivning som behance och ADC Global. För att hålla mig uppdaterad i vad som händer inom 3D är det GC som gäller. Sen handlar det om att använda de senaste programvarorna och ha koll på de senaste funktionerna.

Som Digital AD/3D Artist gör jag både formgivning, som logotyper och grafiska profiler, men även 3D-videor & animeringar.

Vad är bra kommunikation för dig?

– Något som är enkelt och samtidigt kreativt. Utmaningen är att snabbt förklara något på ett intresseväckande sätt.

2016 AICP Sponsor Reel – Dir Cut är ett inspirerande exempel om man gillar 3D och animeringar. Jag älskar den nya tekniken de använder i filmen. Enkelt förklarat så skannar man dansare i en studiomiljö och medan dansarna gör sin rutin överförs den i data till 3D-programmen. På så sätt kan man sedan lägga på effekter och textur så att alla rörelser är äkta men med en fantastisk touch av 3D-effekter.

Vill du berätta om något projekt du är extra stolt över?

– Jag är väldigt stolt över en produktvideo jag gjort för Xtrfy:s musmatta. Xtrfy är väldigt stora inom gamingvärlden och i videon skulle jag på ett snyggt och enkelt sätt förklara deras musmattas produktfördelar. Jag skapade själv hela videon från början till slut och kunden blev väldigt nöjd. Idag har videon visats över 28 000 gånger på Youtube.

Vad gör du när du inte jobbar?

– GIF-animationer! På mitt Instagram-konto @themaganaway går det att se mina senaste animationer. Sen umgås jag såklart med min familj och leker med mina två döttrar. En annat stort intresse är break dance som jag tränar på Hip hop akademin (faktum är att jag har tagit fram deras grafiska profil och sköter deras Facebook och Instagram på min fritid).