Loading...

Hej Lotta – projektledare och ”doer” på byrån

Lotta Norberg är en av byråns operativa projektledare vilket innebär att hon är en riktig ”doer”.  Förutom att ha jobbat på flera olika reklambyråer i Göteborg har hon erfarenhet från marknadssidan. Lotta har också arbetat inom konfektionsbranschen – med allt från från bh:ar till pälsmössor. Läs mer om Lotta här nedan, vad hon gör på dagarna, hennes inspirationskällor och uppdrag som berör henne lite extra.

 

Lotta, berätta lite om dig själv.

– Jag arbetar som operativ projektledare och har varit här på Cordovan Communication i drygt två år, men jag har jobbat i branschen sedan 1995. Och operativ, ja det är jag både här och privat.

Operativ projektledare – vad innebär det?

– Jag är ofta involverad tidigt i projektet, för att ha en bra överblick på omfattningen och de resurser och insatser som krävs. När ett uppdrag är fastställt, stort eller smått, är det min uppgift att ansvara för såväl den interna som externa kommunikationen i projektet. Det mesta passerar genom mig, så jag fungerar lite som ett filter, både för kunden och mina kollegor. Mycket av mitt arbete består av att kvalitetsgranska vår produktion; det gäller såväl strategi som design och språk. Men jag ser också till att projektet fortlöper som beslutat – och att både vi och uppdragsgivaren håller de tider och deadlines vi fastställt.

Jag har stort intresse för form och färg. Därför uppskattar jag att arbeta i en kreativ miljö.


Vad var det med reklambranschen som lockade?

– Som person är jag kreativ och jag har ett stort intresse för form och färg. Det är några anledningar till att  jag uppskattar att arbeta i en kreativ miljö. Mitt sinne för ordning och reda och struktur är egenskaper som gör att den här typen av arbete passar mig.

Var har du arbetat tidigare?

– Momentum, WonderBrand, Jerlov och Forsman & Bodenfors är några av de byråer jag arbetat på.

Hur hamnade du på Cordovan?

– Jag sökte mig hit utan att någon tjänst var utlyst. De  främsta anledningarna till att jag ville hit var några gamla kollegor från Jerlov, men även ett par gamla kunder.

Har du alltid jobbat inom reklambranschen?

– Nej, jag har en historia inom konfektion; både produktion, inköp och försäljning av alla tänkbara plagg från bh:ar till pälsmössor. Och jag har även arbetat på marknadssidan på GöteborgsOperan.

I många fall hittar jag inspiration här på kontoret. I intressanta samtal och diskussioner, men också hemma, i stallet eller under löprundan.

 

Var är din bästa inspirationsplats?

– I många fall hittar jag inspiration här på kontoret – i intressanta samtal och diskussioner – men också hemma,  i stallet eller under löprundan.  Jobbet finns ju med i tankarna, oavsett tid på dygnet eller var jag är.
 

Vill du berätta om något projekt du är extra stolt över?

– Det är många, men det är svårt att plocka ut ett enda. Här på Cordovan arbetar vi med både stora, övergripande strategiska uppdrag, men också mindre, återkommande produktionsuppdrag. Sedan finns det förstås uppdragsgivare som har en tjänst eller en produkt som ligger mig lite närmare om hjärtat. Det berör mig ju naturligtvis lite mer och engagemanget skruvas nog upp ett snäpp.

Vad är det bästa med att arbeta på Cordovan?

– Att det är högt i tak och ömsesidig respekt. Ett härligt gäng med kompetenta medarbetare  som kompletterar varandra.

Slutligen vad gör du när du inte jobbar?

Jag ägnar mycket tid åt familjen förstås. Barnen, hästarna och hemmet. Vår barnaskara är mellan 6 och 18 år och alla  har förstås olika behov och utmaningar. Barnen är det finaste vi har och att få följa med dem hela vägen in i vuxenlivet är bland det största. Den relationen vinner man inte, den förtjänar man.