Loading...

Konst på Cordovan signerad Malin Mossberg

Nyligen efterlyste vi konstnärer via hashtagen #konstpåcordovan –och intresset för att ställa ut konst på vårt kontor var stort. På kort tid fick vi in en mängd bidrag och efter att ha gått igenom alla vackra och kreativa verk föll vi bland annat för Malin Mossbergs målningar. Och nu pryder hennes fantastiska akvareller vårt kontor. Här kan ni läsa om hennes konst, var hon hämtar inspiration och varför hon väljer att ställa ut på en reklambyrå.

 

Hej Malin, berätta om dig själv!

– Jag bor och arbetar i Göteborg men är uppvuxen i Värmland. Jag har målat mer eller mindre hela mitt liv. Och för ungefär ett år sedan valde jag att säga upp mig från en fast tjänst hos en mäklarbyrå i centrala Göteborg för att arbeta heltid som konstnär, ett beslut jag aldrig ångrat.

På mäklarbyrån fick jag en inblick i hur man jobbar med homestyling vilket var en viktig lärdom. Bland annat blev jag blev medveten om vad folk vill ha i sitt hem. Vid sidan om mitt vanliga jobb har jag alltid målat och förra året hade jag mycket beställningar och projekt på gång. Därför kände jag att det är nu eller aldrig. Jag måste testa att göra det här på heltid. Och än så länge går det riktigt bra med slutsålda utställningar och ett stort intresse. Men det har varit en lång process att bli konstnär och det är en tuff bransch. Därför har jag tagit det steg för steg.

– Jag influeras mycket av andra kulturer och min släkt. Men även yoga, de värmländska skogarna och dans.

Hur startade konstintresset?

– Som liten målade jag i stort sett varje dag. Framförallt hemma hos min farmor vars far var konstnär. Det var här intresset för måleri startade. När jag skulle välja gymnasium var det naturligt att jag skulle gå estetiska programmet. Där kände jag att det var detta jag ville göra. Efter gymnasiet studerade jag designteknik 2 år vid Lindholmen i Göteborg. Jag har även gått en del fristående kurser i bland annat oljemåleri, kroki och frigörande måleri. 

Vad vill du att folk ska känna när de tittar på dina målningar?

– Jag vill att de som tittar på mina målningar ska finna ro och balans. Vi lever idag i en stressad tillvaro och med mina målningar vill jag påminna om vad som är viktigt här i livet.

Vad för typ av färg målar du med?

– Tidigare har jag arbetat med olika tekniker men idag målar jag främst med akvarell. Något jag aldrig hade trott när jag studerade designteknik. Akvarell var då något svårt och inte alls min grej trodde jag. Men nu jobbar jag nästan enbart med akvarell och alla mina inramade verk som jag nu ställer ut på Cordovan är alla akvareller i original. 

– Jag försöker hela tiden hitta nya vägar för att nå ut till människor.


Hur kommer det sig att du ställer ut din konst på en reklambyrå?

– En vän tipsade mig om att ni sökte konstnärer via Instagram och hashtagen #konstpåcordovan. Efter att ha pratat med en bekant som själv jobbar i reklambranschen och som pratade väldigt gott om Cordovan beslöt jag mig för att skicka in ett bidrag. 

Har du ställt ut mycket tidigare?

– Jag har ställt ut en hel del det senaste året. Nu senast vid höstsalongen 2016 på Rackstads museum i Värmland och vid den internationella akvarellutställningen World of watercolours" i Edsvik konsthall Sollentuna, Stockholm sommaren 2016.

Mer om Malins konst

Vill du veta mer om Malin och hennes måleri? Kika då in på hennes webbplats där det även går att köpa hennes konst www.malinmossberg.se. Då går även bra att kontakta Malin på mossberg.akvarell@gmail.com eller se hennes målningar på Facebook eller Instagram.