Loading...

Events i 3D gör succé

Events i 3D gör succé

Ur coronakrisen föddes idén om Wizitory – vår nya plattform för att skapa virtuella events i 3D. 
– Vi vill ta digitala events till en ny nivå och har därför utvecklat en plattform som gör det enkelt att skapa events i 3D som både är designmässigt inspirerande och dessutom har användarupplevelsen i fokus. En tjänst som vi anser saknas på marknaden idag, säger Mikael Stenberg på Cordovan som arbetat med att utveckla Wizitory.

– Hittills har intresset för Wizitory varit över förväntan och bland annat har vi byggt och designat globala mässor, lokala utställningar, privata events, showrooms och inte minst en virtuell högskola i 3D. Dessutom jobbar vi nu med vår första festival i 3D, säger Mikael Stenberg.

Under coronapandemin har vi på Cordovan märkt av en stor efterfrågan på digitala events och därifrån kom idén till Wizitory.

– I takt med att intresset ökar för digitala events ökar även förväntningarna på dessa och allt fler företag lägger mer resurser på att skapa digitala events som verkligen engagerar besökarna. Och då krävs många gånger någonting mer än bara ett livesänt event eller traditionella webinars, säger Mikael och fortsätter:

– Då vi i grunden är en reklambyrå vet vi vikten av design och dess förmåga att väcka nyfikenhet och fånga människors intresse. Under nio månaders tid har våra 3D-kreatörer och digitala experter därför arbetat med att skapa Wizitory. 

 

I korthet hjälper Wizitory organisationer och företag att skapa miljöer i 3D anpassade för konferenser, mässor, utbildningar, festivaler, utställningar och andra typer av event.

– Vi bygger, designar och fyller digitala events med innehåll. Det kan till exempel handla om en för kunden och målgruppen välkänd byggnad, ett befintligt showroom eller en fiktiv eventyta på flera tusentals kvadratmeter. Vi skapar en unik design som visualiseras utifrån kundens önskemål. Utöver själva miljön skapar vi även gränssnitt, interaktivitet och innehåll till de digitala eventen. Till exempel livesändningar, filmer, chattar, omröstningar, möten, tävlingar, test, 3D-modeller av nya produkter och annat marknadsmaterial, säger Joakim Stamming Art Director på Cordovan.

Den nya digitala plattformen är både html-baserad och responsiv – vilket innebär att den fungerar oavsett vilken webbläsare och enhet du använder. Plattformen kan dessutom besökas av ett obegränsat antal eventdeltagare och det spelar ingen roll vari världen du befinner dig. 

Med hjälp av Wizitory har såväl globala som lokala företag arrangerat virtuella eventsi Australien, Nord- och Sydamerika, Kina, Europa och Mellanöstern. Bland annat inom branscher som livsmedel, näringstillskott, forskning och utbildning. 

Vill du veta mer? Kontakta Mikael Stenberg på 0708 79 82 81 eller mikael.stenberg@cordovan.se