Loading...

Här hittar våra kreatörer inspiration

Alla upplevt vi det någon gång. Vissa dagar sitter man och stirrar på det tomma dokumentet som helst ska innehålla en massa kreativa idéer innan veckan är slut. Hur ska man göra när inspirationen tryter och idéerna verkar ha tagit slut? Här tipsar några av våra kreatörer på byrån om var de hittar inspiration. 

Daniel Petersson, Art Director


Vad är det bästa med att jobba som kreatör? 

Det är ett trevligt jobb som bland annat erbjuder problemlösning, skapande, kreativitet och spänning.

Vad gör du när du kör fast och behöver hitta inspiration? 

Om det finns tid kan man ”sova på saken” eller åtminstone ta en paus. Jag brukar titta på hur andra har löst liknande problem och ta en stund att inspireras av kampanjer, form, eller konst som man gillar. Diskutera saken med sina kollegor hjälper också för att få igång rätt tankar. Det brukar i alla fall inte hjälpa att sätta på sig hörlurarna och stirra på ett tomt dokument på skärmen.

Hur gör du för att hålla igång din kreativitet? 

Att inspireras av branschen och hålla koll på kulturvärlden är bra, men bra idéer kan komma från de mest oväntade håll. Så jag försöker vara öppen och samla på mig underlag till inspiration från allt möjligt. Att göra kreativa saker brukar också föda kreativitet som kan komma till användning vid andra tillfällen. 

Tips på konton på sociala medier eller annat som gör dig inspirerad.

På behance.net och adsoftheworld.com hittar jag alltid inspiration.

"Eftersom jag alltid längtar till den engelska landsbygden får jag syre via Instagramkontot @lovegreatbritain."


Madelene Hillman, Art Director


Vad är det bästa med att jobba som kreatör? 

Jag är intresserad av mänskliga beteenden och vad det är som gör att vi reagerar som vi gör. Och jag tycker att det är väldigt roligt att först försöka förstå en specifik målgrupp och sedan fundera ut hur vi ärligt ska kunna kommunicera med dem på bästa sätt. Jag trivs bäst när jag får jobba i team och tillsammans med mina begåvade kollegor kunna lösa problem och utmaningar.

Vad gör du när du kör fast och behöver hitta inspiration?

Jag försöker släppa tankarna och hjärnan fri. Men bäst gör jag faktiskt det på spårvagnen, vid kaffemaskinen eller på yogamattan. 

 

Hur gör du för att hålla igång din kreativitet?

Jag målar och fotar mycket. Och läser böcker. Romaner och facklitteratur, helst i genren psykologi, ligger alltid på hög vid min säng. Naturen är också en evig inspirationskälla.

Tips på konton på sociala medier eller annat som gör dig inspirerad.

@fotografiska - Makalösa foton från Fotografiska museet med nya take overs varje vecka.
@freespiritshakingsoul - Kreativa och hållbara smycken från Åre.
@artilleriet - Inredning i världsklass.
Eftersom jag alltid längtar till den engelska landsbygden får jag syre via Instagramkontot @lovegreatbritain. Även Pinterest är en stor inspirationskälla.

"Övning ger färdighet, så länge den kreativa hjärnhalvan får arbeta. Jag brukar därför försöka hitta andra sätt att vara kreativ på utanför jobbet."


Ronnie Larsson Miles, Copywriter

Vad är det bästa med att jobba som kreatör?

För mig är det variationen att hela tiden lära sig nya saker. Allt kan bli intressant. Det gäller bara att ta sig tid till att nördar ner sig ordentligt i ämnet.

Vad gör du när du kör fast och behöver hitta inspiration?

Det går i tre faser. Först djupt självförakt följt av ett längre toalettbesök. Löser inte det problemet brukar jag browsa låttitlar på Spotify. Det sistnämnda är något av en desperat handling, men det kan också vara en oändlig källa till bra formuleringar. Om inget hjälper så lägger jag jobbet åt sidan, går till gymmet och svettas på saken. På något sätt så brukar det lösa sig. 

Hur gör du för att hålla igång din kreativitet?

Övning ger färdighet, så länge den kreativa hjärnhalvan får arbeta. Jag brukar därför försöka hitta andra sätt att vara kreativ på utanför jobbet. Nya intryck är annars det bästa sättet att utveckla sin kreativitet och att konsumera mängder av reklam, MASSA reklam.

Tips på konton på sociala medier eller annat som gör dig inspirerad.

adsoftheworld.com
ted.com/
@pappasparlor på Instagram - Johan Karlgren, pärlplattevirtuos.
@stinawollter på Instagram - Stina Wollter, kroppsaktivist, konstnär och författare.
@uespiiiiii på Instagram - En bra påminnelse om att kreativitet och underhållning inte är någon rocket science. Keep it simple.