Loading...

Hej Carolina - vår nya PR- och sociala medierstrateg

Medieproffs, småbarnsmamma och värmlänning i exil. Möt Carolina Eklöv, vår nya PR- och sociala medierstrateg på Cordovan Communication.

Berätta lite om din bakgrund?

– Jag kommer från Karlstad men har bott i Göteborg i över tio år. Nu kommer jag närmast från ett jobb som kommunikatör i Kungälvs kommun, men är utbildad journalist och har jobbat både som skrivande journalist och på SVT och TV4. Där har jag gjort allt: skrivit, fotograferat, filmat och redigerat inslag, varit både reporter och redaktör. Jag har även suttit i studion och läst nyheterna – så att tittarna fick tillfälle att ringa och kommentera min frisyr och min dialekt.

Då gick du på journalisthögskolan i Göteborg?

– Precis. Det var egentligen därför jag flyttade hit. Innan dess läste jag media- och kommunikationsvetenskap på universitetet i Karlstad.

Vilken roll kommer du att ha på Cordovan?

– Jag ska vara PR-konsult och strateg när det gäller sociala medier. Det ligger bra i linje med vad jag har jobbat med tidigare och det är viktiga komplement till den traditionella reklamen, som jag vet att Cordovan är riktigt duktiga på. Jag hoppas även att jag ska få tillfälle att jobba med film som görs på byrån. Att kommunicera med hjälp av film är något som jag har jobbat mycket med och som jag tror på. Jag tycker att det ska bli väldigt spännande att få använda mina kunskaper i ett helt nytt sammanhang.

Vad är bra kommunikation för dig?

– Bra kommunikation handlar oftast om mänskliga berättelser och känslor. Vi utsätts för så mycket information idag, speciellt på sociala medier, och för att fånga människors intresse måste man engagera och beröra. Det gör man genom att berätta intressanta och äkta historier som är relevanta för målgruppen. En stark historia kommer alltid att fungera oavsett vilka trender som gäller och vilka kanaler man använder. 

En stark historia kommer alltid att fungera oavsett vilka trender som gäller och vilka kanaler man använder.

Vad kan du mer avslöja om dig själv?

– Att jag gillar musik och kan spela trummor. Bakom ett trumset syns man inte så då får man låta desto mer och det är kul. Jag älskar att fika; för mig är det ett sätt att koppla av och vara tillsammans. Det har jag med mig från min uppväxt. Och då ska det vara ordentligt med kakor. Fast framför allt att jag är mamma till Ivar. Han är två år och gillar bilar, maskiner och cyklar.