Loading...

Hej Linda - vår nya Finance Manager!

Cordovan växer och nu senast har vi rekryterat en ny Finance Manager som älskar matte, broderi och motorcyklar. Mer om vår nya kollega Linda Högberg kan du läsa om här.


Hej Linda, berätta om dig själv.

– Jag är 35 år och bor i Torslanda med min sambo. Ursprungligen kommer jag från Åkersberga utanför Stockholm, men jag har även bott i Ronneby när jag pluggade Företagsekonomi på Blekinge Tekniska Högskola och i Karlskrona där jag arbetade i några år.

För nio år sedan flyttade jag till Göteborg och mitt senaste jobb här var som ekonomichef på däck- och fälggrossisten Amring. Dessförinnan har jag även arbetat med ekonomi för en bilåterförsäljare och ett företag inom mobil datakommunikation.

Finance Manager – vad innebär det egentligen?

– I min roll har jag det övergripande ansvaret för ekonomin. Det innebär bland annat att jag sköter allt löpande ekonomiarbete, löner samt årsavslut.  

 Vad gör du när du inte jobbar?

– Jag brukar säga att jag är gammalmodig då jag under vinterhalvåret gärna ägnar mig åt att brodera och virka. Under sommarhalvåret däremot går tiden åt att köra motorcykel.

"Jag gillar att arbeta med både detaljerna och helheten gällande ekonomin, för att sedan följa upp och analysera utfallet."


Hur kommer det sig att du blev just ekonom?

– Jag har alltid gillat matte och att räkna. Under gymnasiet visste jag inte vad jag ville jobba med men när det blev dags att söka högskola sökte jag ekonomiutbildning och sedan dess är jag fast. Jag gillar att arbeta med både detaljerna och helheten gällande ekonomin, för att sedan följa upp och analysera utfallet.
 

Hur hamnade du på Cordovan?

– Efter mina år inom fordonsbranschen ville jag testa på något nytt. Jag började därför titta efter nytt jobb och hittade Cordovans annons. Tjänsten intresserade mig – för mig innebar den nya utmaningar i en ny bransch.

Vad är det bästa med att jobba på byrå?

– På Cordovan har jag fått chans att utveckla mig själv och lära mig mycket om branschen. Dessutom är den härliga stämningen mellan kollegorna ett stort plus.