Loading...

Ny webbdesign för SGS Studentbostäder

För alla de studenter som tänkt plugga på Chalmers eller Göteborgs universitet och söker bostad, är chansen stor att de kommer i kontakt med SGS Studentbostäder. De är Göteborgs största förmedlare av rum och lägenheter till studenter och har bostäder över hela Göteborg. För SGS är en attraktiv och funktionell webbplats ett måste.

Så tänkte vi:

2018 fick Cordovan uppdraget att förnya SGS webbplats. Bakgrunden var den kundundersökning SGS gör varje år som visade att många av deras hyresgäster uppfattade sajten som svår att hitta och navigera på. SGS webbplats ska presentera SGS som en bra värd med ett spännande bostadsutbud och den ska vara ett enkelt och bekvämt verktyg för dem som redan bor hos SGS.

Så gjorde vi:

Vi inledde arbetet med en omfattande analys av struktur, funktionalitet, flöden, innehåll och UX, med utgångspunkt i en behovsanalys av våra två huvudmålgrupper: sökande och hyresgäster.

Resultatet:

Analysen resulterade i en process i tre steg där vi först tog fram en helt ny struktur utifrån vilken vi sedan skapade nya flöden och ett uppdaterat innehåll. Slutligen tog vi fram ny UX, ny grafisk design och programmerade en helt ny hemsida som vi sedan fyllde med ny copy och nya bilder. En total make over med andra ord. Den nya webbplatsen hittar du här.