Loading...

Robot ska locka lärare i ny kampanj

Robot ska locka lärare i ny kampanj

Nu ska roboten RIC hjälpa till att rekrytera ett 30-tal lärare till Kunskapsförbudets skolor i Trollhättan och Vänersborg. Roboten låter intresserade lärare få testa på hur det är att jobba på skolorna och lära sig mer om hur Kunskapsförbundet bedriver sin verksamhet. Bakom kampanjen står vi på Cordovan.

– Under maj månad kommer en robot, som du kan styra via din dator eller surfplatta, befinna sig på våra skolor. Med hjälp av roboten kan nyfikna lärare delta på distans under en lektion för att se hur vi jobbar och även ställa frågor till lärare och elever, säger Linda Blom, kommunikationschef på Kunskapsförbundet Väst.

Lärarbristen runt om i landet är stor och Kunskapsförbundet Väst kommer att behöva rekrytera ett 30-tal nya tjänster inför hösten. Likt många andra skolor har Kunskapsförbundet haft svårt att nå ut via traditionella platsannonser, därför vände man sig till oss på Cordovan. Vår lösning blev en robot som ger nyfikna lärare en möjlighet att besöka Kunskapsförbundets skolor digitalt.

Med hjälp av RIC kan potentiella sökande delta på en lektion och få en insyn i hur lärandet fungerar på Kunskapaförbundets skolor.

– Roboten RIC (Robot in class) består av en iPad på hjul med kamera och ljudkit som du kan kontrollera på distans via din mobil eller dator. Med hjälp av RIC kan potentiella sökande delta på en lektion och få en insyn i hur lärandet fungerar på Kunskapaförbundets skolor. Roboten bokas på Kunskapsförbundets karriärsajt och initiativet sprids via film på YouTube, sociala medier och PR, säger Anders Werngren, planner på Cordovan.

Kampanjen har hittills uppmärksammas i bland annat SVT,  TTELA, Trollhättan 7 dagar, Vänersborgaren, Voister, Uddevalla 7 dagar och IT-pedagogen. Dessutom syns den nu i sociala medier där en informationsfilm om satsningen står i fokus.