Loading...

Välkommen Ulrika – ny strategisk projektledare på Cordovan Communication

Cordovan Communication har under den senaste tiden fått flera nya kunder och uppdrag. Därför stärker byrån nu upp med Ulrika Sohtell som strategisk projektledare.
– Det känns jättekul. Jag ser fram emot att få jobba med befintliga och nya kunder, säger Ulrika Sohtell. 

Ulrika har en lång erfarenhet av att leda team och driva projekt inom marknadsföring och kommunikation, både från byråsidan och från kundsidan. Hon har tidigare jobbat som marknadschef för NetOnNet och som projektledare på byråer som Momentum, Mindshare och Forsman & Bodenfors.
– Jag brinner verkligen för affären. Kommunikation kan vara hur kul som helst men den måste kunna generera vinst. Det är viktigt att jobba med resultat. 

"Vi måste tillföra ett mervärde, för våra kunder och för deras varumärken, och visa att vårt arbete faktiskt gör skillnad."

Varför blev det Cordovan Communication för dig?

– Jag kände att Cordovan har samma syn som jag på byråarbetet och vilken roll en byrå ska ha. Jag tror på att jobba nära kunden och förvalta det förtroende som vi får. Vi ska hjälpa våra kunder framåt och vara stöttande, vi gör ju detta tillsammans. Jag brukar säga att jag är byråns kvinna hos kunden och kundens kvinna på byrån. 

Hur fortsätter man att vara relevant som byrå idag?

– Vi måste tillföra ett mervärde, för våra kunder och för deras varumärken, och visa att vårt arbete faktiskt gör skillnad. Det är även viktigt att man aldrig slutar att vara nyfiken. På en byrå lär du dig så mycket och jobbar med många olika branscher. Det är extra viktigt att vara stöttande för kunderna inför en eventuellt kommande lågkonjunktur. Det är också viktigt för en byrå att vara grundsnäll och tro på sina medarbetare.

Vad är bra kommunikation?

– Bra kommunikation berör. Den är relevant för mottagaren och skapar nytta för kundens affär. Media, varumärke och strategi – en symbios som blir allt viktigare och kravet på kunskap om detta blir allt tydligare. 

Vilken roll har du hos oss?

– Som strategisk projektledare är min roll att vara med och utveckla de kunder vi har och att ansvara för nya kunder. Sedan är det även viktigt att jobba för att skapa tillväxt för Cordovan. Ha kul på jobbet är viktigt och jag hoppas kunna tillföra en extra dimension till de redan kompetenta kollegorna.

 

Vad gör du när du inte jobbar?

– Som tonårsmorsa med allt vad det innebär är min privata tid viktig då jag laddar batterierna. Gärna utomhus, om det är i skogen, i trädgården eller vid havet. Nu har vi en skidsäsong framför oss och uppvuxen i Mora som jag är, så hoppas jag alltid på snö och fantastisk skidåkning både utför och på längden.