Loading...

Vi är nominerade till Svenska Designpriset

Cordovan tillsammans med BillerudKorsnäs är i år nominerade i Svenska Designpriset. Sveriges största tävling i design.  I år tävlar vi med bidraget ”Precious” och tävlingen avgörs dels av en namnkunnig jury och dels via en öppen omröstning för allmänheten. Röstningen pågår fram till den 20 september och vi hoppas självklart att du gillar vårt bidrag och vill rösta på oss på designpriset.se

Syftet med Svenska Designpriset är att främja och utveckla svensk design och kommunikation. Tävlingen är därför öppen för alla som arbetar med grafisk design, formgivning och visuell kommunikation. I ett första steg har en jury bestående av nio tunga namn inom den svenska designvärlden valt ut de nominerade bidragen inom en rad olika tävlingskategorier. Och i år är alltså Cordovan tillsammans med vår kund BillerudKorsnäs nominerade i kategorin Förpackningar.

Svenska Designprisets jury har bedömt bidragen utifrån bland annat effekt, känsla och budskap som färg och form skapar.

Vårt tävlingsbidrag

I år tävlar vi med bidraget ”Precious”. En avancerad förpackningdesign som vi tagit fram tillsammans vår kund BillerudKorsnäs – en världsledande leverantör på just förpackningsmaterial. Syftet med ”Precious” var att skapa en förpackning som visa hur en designer kan förverkliga sina idéer om att skapa vackra, funktionella och hållbara förpackningar med BillerudKorsnäs nya förpackningsmaterial CrownBoard Prestige.

Resultatet blev en säljande och differentierande förpackning vars konstruktion och design ställer höga krav på materialet – i synnerhet när det gäller styrka, formbarhet och tryckyta. Till exempel är Precious tryckt i 4-färgsoffset, folierad, behandlad med två olika UV-lacker med effekter, präglad, skyddslackad, stansad, bigad och limmad.

Så här röstar du

Röstningen i vår kategori startar måndagen den 14 september och är öppen i en vecka.

1 Gå till designpriset.se/rostning
2 Välj kategori (förpackning, allmän)
3 Markera det bidrag du vill rösta på (Precious)
4 Ange din mailadress
5 Verifiera din röst

Vinnarna i Svenska Designpriset avslöjas den 12 november på Berns i Stockholm. Och priset baseras till 50 % på juryns röster och till 50 % på folkets röster.