Loading...

Vi vill hjälpa företag utveckla virtuella events – startar nya plattformen Wizitory

Under coronapandemin har allt fler fysiska events förflyttats till nätet. En utmaning som ställer höga krav på både teknik och design då det är svårt att bibehålla intresset när besökaren sitter framför en skärm. För att öka engagemanget för digitala events lanserar vi på Cordovan nu tjänsten Wizitory – en plattform för att bygga och arrangera events och mässor i 3D.

– Såvitt vi känner till är vår tjänst helt unik och intresset har varit över förväntan. Sedan oktober har vi genomfört och levererat tio stora mässor och events världen över, säger Mikael Stenberg som arbetat med att utveckla Wizitory.

Bakom Wizitory står alltså vi på Cordovan Communication. Under nio månaders tid har våra digitala experter och 3D-kreatörer arbetat med att skapa en helhetslösning för virtuella events. På grund av corona har vi nämligen sett ett behov av att utveckla och tänka nytt vad gäller events och mässor.

Fokus på upplevelsen

Med Wizitory bygger vi upp virtuella miljöer i 3D som är nästintill identiska med verkligheten. Det kan till exempel handla om en välkänd byggnad, ett befintligt showroom eller en eventyta på flera tusentals kvm som vi återskapar och visualiserar utifrån våra kunders önskemål. Därefter fyller vi den digitala världen med innehåll. Det kan handla om livesända event, filmer, chattar, omröstningar, möten, tävlingar, test, 3D modeller av nya produkter och annat marknadsmaterial. 

 

– Tack vare att vi valt att fokusera på design och användarupplevelse är vårt verktyg mer dynamiskt och inspirerande än till exempel ett livesänt event eller traditionella webinars. I genomförda projekt ser vi dessutom att besökare både spenderar längre tid och samlar mer information än vad de i regel gör på fysiska mässor. En annan stor fördel med digitala events är att du kan nå ut till betydligt fler när du inte begränsas av en fysisk plats som människor måste ta sig till, säger Mikael Stenberg.

Obegränsad flexibilitet

Den nya digitala plattformen är både html-baserad och responsiv – vilket innebär att den fungerar oavsett vilken webbläsare och enhet du använder. Plattformen kan dessutom besökas av ett obegränsat antal eventdeltagare och det spelar ingen roll vari världen du befinner dig. Med hjälp av Wizitory har såväl globala som lokala företag arrangerat virtuella events i Australien, Nord- och Sydamerika, Kina, Europa och Mellanöstern. Bland annat inom livsmedel, näringstillskott, forskning och utbildning. 

– Senast har vi hjälpt Högskolan Väst att bygga ett Virtual Campus. En satsning för att attrahera nya studenter i coronatider och som ett långsiktigt komplement till det fysiska mötet. Genom att bygga en helt virtuell värld i 3D föreställande deras campus i Trollhättan ville vi helt enkelt förmedla hur det är plugga på Högskolan Väst, säger Mikael Stenberg.

Vill du veta mer om vår nya plattform Wizitory?

Besök Wizitory.se eller kontakta Mikael Stenberg på 0708 79 82 81 eller mikael.stenberg@cordovan.se