Loading...

PR & sociala medier

PR & sociala medier

Vi är en byrå med stor kompetens inom både PR och sociala medier. Mer konkret jobbar vi på Cordovan med allt från kreativa PR-idéer och content i sociala medier till strategisk kommunikation och PR-event.

 

PR

Allt PR-arbete är långsiktigt och utgår från tesen att rätt material, så aptitligt presenterat som möjligt, ska göras lättillgängligt för journalister och influencers. Vi hjälper därför våra kunder att vaska fram spännande aktiviteter som kan vara intressant nyhetsstoff. Vi ser också till att alla viktiga PR-verktyg finns på plats. Det vill säga mediebevakning, pressrum och skräddarsydda medielistor. Vi stöttar även med textproduktion och pressreleaser, distribution och bearbetning. Dessutom räknas inte ett pressutskick som genomfört förrän de viktigaste redaktionerna blivit personligt bearbetade genom telefonuppföljning och mail. 

Sociala medier

Rätt använt är sociala medier ett kraftfullt verktyg för att nå ut. För våra uppdragsgivare gör vi allt från att sjösätta olika konton i sociala medier, hålla workshops och utbildningar, generera idéer och skapa löpande och engagerande innehåll för till exempel Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, blogg, Twitter och Snapchat.

Vi kan även åta oss att agera redaktör för olika sociala medier-konton samt att hålla koll och svara på kritiska frågor och kommentarer. 

Cordovan erbjuder också inspirerande föreläsningar om nyheter, PR och sociala medier.


Kreativa PR-kampanjer

För att skapa uppmärksamhet i press och sociala medier arbetar vi på Cordovan med kreativ PR. Alltså att skapa nyheter. Till vår hjälp har vi ett kreativt team bestående av PR/sociala medier-experter, planners, art directors och copywriters. Några exempel på kreativa PR-kampanjer som vi står bakom är roboten RIC (Robot in class) som skulle rekrytera lärare och Sveriges Yngsta Reklambyrå som skulle kommunicera med unga. 


Strategisk kommunikation

Vad, var och på vilket sätt ska vi kommunicera? Vem är ansvarig internt och hur hanterar vi negativa kommentarer? Vi hjälper våra kunder att ta fram en strategi och en plan för arbetet med både PR och sociala medier.  


PR-event

Självklart genomför vi på Cordovan också PR-event. Vi sköter allt från ax till limpa: skräddarsyr agendan, ordnar med lokal och faciliteter, bjuder in journalister och influencers, producerar pressmaterial och arrangerar själva pressträffen. Vi organiserar även digitala event online som till exempel Yotubeaktiviteter, Twitterevent, Instagram-initiativ och Facebooksatsningar.

Vill du veta mer? Hör av dig till mikael.stenberg@cordovan.se