Loading...

Full rulle i Grums – en film om världens mest avancerade kartongmaskin

Världens modernaste kartongmaskin, KM7, är nu i drift i värmländska Grums. Nu håller BillerudKorsnäs på att bli störst på klimatsmart state-of-the-art förpackningsmaterial på den globala marknaden. Här finns en historia att berätta, och vi på Cordovan Communication fick uppdraget att berätta den.

Att kommunicera en högteknologisk 350 meter lång maskin med en kapacitet på svindlande 550 000 ton kräver en plan som omfattar många format och kanaler. Men här och nu ska vi stanna vid att tala om filmen vi gjorde som en introduktion till KM7.

Vad som verkar vara en film om en kartongmaskin övergår i själva verket till att bli en film om varumärket BillerudKorsnäs.

Eftersom maskinen ännu inte var igång när vi fick uppdraget, handlar filmen om något som komma skulle. Som en aptitretare. En försmak av jättekapacitet, högteknologi och större andelar av en växande världsmarknad. Så vad som verkar vara en film om en kartongmaskin övergår i själva verket till att bli en film om varumärket BillerudKorsnäs. Maskinen blir ett lokomotiv som drar ett större budskap. 

Allt fler filmuppdrag

Vi på Cordovan Communication får allt fler filmuppdrag. I det här projektet – som kan sägas vara rätt typiskt – är det arbetsgruppen på Cordovan som tar fram idé och manus för att sedan förankra vårt storyboard med kunden. Tillsammans med det produktionsbolag vi valt att samarbeta med, lägger vi en plan och deltar sedan i produktionens alla faser, hela vägen i mål.

Filmen hjälper säljarna att berätta om maskinen, kapaciteten, tekniken, tillverkningen, miljöfrågorna och varumärkeslöftena. Den finns tillgänglig både på BillerudKorsnäs sajt och på YouTube. Alla kunder runtom i världen har ju inte möjlighet att själva besöka Grums.  

 

KM7, som maskinen heter, är inte bara världens mest avancerade kartongmaskin. Med sina 350 meter och kapacitet på 550 000 ton är den även en av de största. Och den kanske största investeringen någonsin i svensk industri. 

Nu är maskinen i full gång och då finns det genast mer att berätta, kanske i form av mer film. Det är redan full rulle – bokstavligen: en tambourrulle (den som kommer ut ur maskinen) kan väga omkring 130 ton. Det produceras en sådan rulle varje timme.

Du kan läsa mer om KM7 på BillerudKorsnäs hemsida.