Loading...

En av världens största kartongmaskiner – nytt uppdrag för Cordovan

Ännu ett kul och spännande uppdrag för BillerudKorsnäs: att kommunicera världens modernaste pappersmaskin. För det är just den maskinen som företaget bygger i Gruvön i Värmland,
en maskin med jättekapacitet, miljöprestanda i toppklass och nya möjligheter till innovation.

Kapaciteten hos den nya maskinen motsvarar hundra miljoner enliters mjölkförpackningar om dagen. Föreställ er det! Kommunikationen gäller att göra marknaden beredd på att ta emot en sådan volymökning. Att vi förbereder en global övergång till klimatsmarta material och vill ersätta plast så långt det är möjligt. Att visa muskler. Men också att flagga för nya produktspecifikationer som blir möjliga med den nya maskinen.

Kommunikationsuppdraget är ett pågående projekt med en lång tidplan och en utrullning som fylls på kontinuerligt med nya aktiviteter – både före och efter den pampiga invigningen under 2019. 

  

Initialt har vi försett säljkåren med presentationsmaterial så att de kan hålla kunderna informerade om vad som är på gång och hjälpt till att sjösätta ett kommunikationsnav på billerudkorsnas.com/km7 där vi lägger upp material om maskinen. Bland annat har vi producerat en film och nytt content för webben ska fyllas på efterhand.

Det här är en av de största investeringarna någonsin i svensk industri, en toppmodern maskin med teknologi som ligger 20 år före motsvarande maskiner runtom i världen. Produkterna som tillverkas är liner (ytterskiktet i well), vätskekartong, förpackningskartong och material till pappersmuggar.

Kapacitet: 550 000 ton/år
Längd: 350 meter
Vikt: 17 000 ton
Lageryta: 20 000 m2