Loading...

Cordovan och The Compadres bildar ny byrå

I en tid när många i byråvärlden väljer att skära ner gör göteborgsbyråerna Cordovan och The Compadres tvärtom. Nyligen blev det klart att Cordovan förvärvar The Compadres – och att man gemensamt sätter en ny kommunikationsbyrå på marknaden.

Den nya byrån får 22 medarbetare och byråledare blir The Compadres tidigare vd, Jenny Senelius. Målet är att tillsammans skapa ett attraktivt erbjudande som drar nytta av de båda byråernas styrkor. Cordovan, med lång erfarenhet av att hjälpa svenska exportföretag, har de senaste åren utvecklat nya digitala verktyg och även stärkt sin kompetens inom samhällskommunikation. The Compadres har under sina 14 år varit inriktade på starka, kreativa lösningar med fokus på hållbarhet och beteendeförändring, ofta för offentliga uppdragsgivare.

"Med The Compadres får vi fler duktiga kreatörer och möjlighet att utveckla vårt erbjudande inom bland annat hållbarhets- och samhällskommunikation" säger Mikael Stenberg, vd på Cordovan

– Med The Compadres får vi fler duktiga kreatörer och möjlighet att utveckla vårt erbjudande inom bland annat hållbarhets- och samhällskommunikation. Dessutom får vi ett tillskott av massor av ny energi. Det känns väldigt spännande att påbörja arbetet med att sätta en ny byrå på marknaden, säger Mikael Stenberg, vd på Cordovan.

Den offensiva satsningen är ett strategiskt beslut från Cordovans sida och The Compadres visade sig vara den perfekta pusselbiten. För The Compadres var det dags att ta steget till en större kostym. Med allt högre krav på storlek i upphandlingar, och bredd i efterfrågade kompetenser, behövde byrån hitta ett nytt sammanhang att växa i.

– Kunderna vill ha fler kompetenser ombord än vad vi kunde erbjuda. Det var rätt läge nu att hitta ett större sammanhang där alla våra spetsegenskaper kan komma till sin rätt. Med Cordovan får vi fler möjligheter att lyckas med det, säger Jenny Senelius.

"Kunderna vill ha fler kompetenser ombord än vad vi kunde erbjuda. Det var rätt läge nu att hitta ett större sammanhang där alla våra spetsegenskaper kan komma till sin rätt" säger Jenny Senelius, vd på The Compadres

Arbetet med att bygga den nya byrån kommer att pågå under hösten och redan idag jobbar alla medarbetare tillsammans på kontoret på Postgatan 16. Verksamheten har idag tre affärsområden; kommunikationstjänster, digitala tjänster inom 3D under varumärket Wizitory, samt rekryteringstjänster och verksamhetsutveckling under varumärket Cordovan Career där Pia Strandh är ansvarig.

För mer information kontakta:

Mikael Stenberg, vd, Cordovan
mikael.stenberg@cordovan.se
070-879 82 81