Loading...

Tolv bra poddar om kommunikation

Vill du lära dig någonting nytt, skratta en stund eller gråta en skvätt? Vi listar här tolv intressanta poddar om reklam, kreativitet, virala succéer, digital PR och trummande gorillor.


Kommunikationspodden

I Kommunikationspodden får vi höra Max Landergårds (programledare, journalist och författare) personliga intervjuer med några av Sveriges namnkunnigaste personer i kommunikationsvärlden. Dessutom bjuds det på PR-stories kring Svenska kungahuset och sociala medier.

The Thank You Creativity Podcast

Cannes Lions podcast och hyllning till kreativiteten! Här träffar vi ikoniska reklammakare som berättar om prisvinnande kampanjer som The Guardian's “Three Little Pigs” och Cadbury's Gorilla. Kul och intressant! 

Mediepodden

Mediepodden startades i april förra året och drivs av journalisten Emanuel Karlsten och kommunikationschefen Olle Lidbom. I fokus står den komplexa digitala förändring som hela samhället står inför. Bland annat utlovas ärlig, rak och aktuell analys i podden.

Context Matters

En podcast av Chris Saad och Brian Solis som här diskuterar affärer, ny teknik och kultur i digitalt format. Till exempel bjuds det på intressanta insikter om Google, Twitter, Apple och Silicon Valley. Lyssna här
 

Internetmuseum

Internetmuseums podcast samlar intressanta gäster från internetsverige för att prata historiska digitala fenomen. Som till exempel onlinespel, virala succéer och nätromanser.
 

Mediespanarna

I Mediespanarna kan du lyssna till medievetarna Erik Lindenius och Jesper Enbom (verksamma vid Umeå universitet) reflektera över medierna och deras roll i samhället. Bland annat diskuteras falska nyheter, nostalgi, artificiell intelligens, Zlatan, källkritik och aktuella filmer.

Retorikiska podden

Bakom denna podd står Camilla Eriksson på Retorikiska. Podden släpps ett par gånger i månaden och handlar om allt från kommunikation och retorik till varumärken, digital PR, bilder och språk. I varje avsnitt deltar olika gäster som till exempel copywriters, art directors, journalister och forskare. Lyssna här

Digitalpodden

Dagens Industri Digitalpodden är en podcast om startup-scenen, riskkapitalet och de digitala affärsidéerna som skakar om näringslivet. Programledare är reportrarna Daniel Goldberg och Viktor Ström, som varje vecka bjuder in nyckelpersoner inom internetsektorn för att reflektera över aktuella händelser.

#KommuniceraMera

En nystartad podcast av Meltwater där du hör några av Sveriges främsta personer inom kommunikation dela med sig av sina bästa tips för att du ska kunna #kommuniceramera. Läs mer och lyssna här

Social by default

En podcast där Deeped Strandh och Sarah Larsson Bernhardt pratar om sociala medier, digital transformation och digitalt varumärkesarbete. I podden Social by default får du dessutom ta del av intervjuer, recensioner, nyhetssvep med mera.

Passion för kommunikation

I Cisions podd bjuder programledarna Åsa Melin Mandre och Alexander Mason in kommunikationsproffs för att diskutera olika ämnen. Som till exempel sociala medier, digital synlighet, e-commerce, PR och vart man ska driva sin trafik.


Värvet

Kristoffer Triumf  (journalist, programledare, och copywriter) möter i podden Värvet en gäst i veckan för en lång och personlig intervju. Bland annat får vi lyssna till mediepersonligheter som Youtubern Clara Henry, Rachel ”Yogagirl” Bråthén men även musiker, skådisar och andra kändisar som Laleh, Christer Fuglesang och tv-producenten Agnes-Lo Åkerlind (gråtvarning). Podden handlar egentligen inte om kommunikation, men är väl värd att lyssna på ändå.