Loading...

Vägledare får vägledning

SYV för en SYV. Det var receptet när Göteborgs stad skulle rekrytera studie- och yrkesvägledare – i en kampanj framtagen av oss på Cordovan. I centrum för satsningen stod medarbetarna själva som fick chans att göra en insats för att hitta nya kollegor. 

“Är du SYV och vill gå vidare? Prata med en SYV”. Så löd Göteborgs stads annonser som syntes i sociala medier under januari månad. Mer konkret innebar kampanjen att 33 SYV:are erbjöd personlig vägledning till andra SYV:are. Dels via mail och dels via ett Öppet hus.

– Då vi tidigare har haft svårt att nå ut och rekrytera via traditionella platsannonser provar vi nya metoder. Eftersom kollegorna ofta spelar en viktig roll i valet av arbetsplats vill vi lyfta fram de anställda. Samtidigt som vi satsar på vägledning för vägledare. Vår tro är nämligen att många studie- och yrkesvägledare själva är väldigt måna om sin karriär och personliga utveckling, säger Catarina Gustafsson, enhetschef på Göteborgs Stad Arbetsmarknad och vuxenutbildning.

Målet med kampanjen var att rekrytera minst sju nya studie- och yrkesvägledare till Göteborgs stads Arbetsmarknads- och vuxenutbildning. En relativt ny verksamhet som startades 2015 med målet att bidra till en förbättrad integration i staden samt en ökad social hållbarhet.  

– På förvaltningen samarbetar människor med olika bakgrund, olika kompetenser och olika utbildningar. Men alla har vi ett gemensamt mål. Att ge alla som bor i Göteborg en möjlighet till arbete. För den som vill veta mer om hur det är att jobba hos oss är det bara att maila mig eller någon av mina kollegor på, säger Emma Lindén studie- och yrkesvägledare på Göteborgs Stad.

Kampanjen resulterade i över nio gånger så många sökande än tidigare.

Resultatet för kampanjen

Kampanjen pågick fram till den 26 januari och resulterade i över nio gånger så många ansökningar än tidigare rekryteringar. Dessutom har bland annat SkolvärldenVårt Göteborg och HR-bloggen uppmärksammat satsningen.

Text: Lina Hultén