Loading...

Välkommen Linh, vår nya rekryteringskonsult.

I vintras, mitt under pågående pandemi, började Linh  Ejdehage hos oss. Och trots delvis distansarbete har Linh, som är nybakad beteendevetare, snabbt kommit in i ett intensivt rekryteringsarbete. Intervjuer, tester, publicering av annonsinlägg och mycket mer fyller hennes dagar.

Kul att ha dig här Linh, hur kommer det sig att du sökte dig till oss?

Det är faktiskt en rolig historia. Jag sökte ett annat jobb som jag inte fick och frågade i en Facebook-grupp för beteendevetare vad de tyckte om att jag inte ansågs vara behörig. Beteendevetare hamnar nämligen ofta i skymundan för socionomer som har en skyddad titel. Jag fick då kontakt med Johanna som just nu är föräldraledig som tipsade om jobbet här på Cordovan Career. Så började min resa som rekryterare. 

Rekrytering är väldigt roligt eftersom man får träffa och prata med så många olika människor. Det passar mig perfekt då jag är social, även om jag inte var så insatt i själva arbetet tidigare. Det är mycket som händer bakom kulisserna, vilket är kul att få ta del av! 

Hur har det varit att börja på ett nytt ställe under Coronapandemin?

Det är så klart lite svårt att komma in i en grupp när de flesta jobbar på distans då man inte får samma möjligheter att skapa relationer. Däremot hann vi ju med en konferens på två dagar som var väldigt trevlig. Då lärde jag verkligen känna mina kollegor och alla är så himla trevliga. Man får göra det bästa av situationen helt enkelt.

Vad har du gjort tidigare?

Jag har gjort mycket, även om jag är i början av min karriär. Från början kommer jag från en liten stad i Småland som heter Tranås.  Där bodde jag fram till gymnasiet och redan då var jag intresserad av att jobba med människor. Jag gick därför det samhällsvetenskapliga programmet med inriktning psykologi. Efter studenten flyttade jag till Stockholm för att påbörja min kandidatexamen i psykologi, men då genom fristående kurser som gjorde min utbildning väldigt flexibel. Jag kunde studera vidare i Uppsala och där hade jag också en rad olika extrajobb: på förskolor, som barnvakt, butiksbiträde och även i köket och kassan på en Bowlinghall.

”Priming innebär att med hjälp av symbolen, maskoten, melodin och färgerna styrs vi omedvetet till att tänka på McDonalds, som i sin tur leder till att vi blir sugna på att äta hamburgare”

Min utbildning är bred och huvudämnet är psykologi, men jag har även tagit kurser i bland annat juridik, kriminologi och genusvetenskap som alla ingår i min examen. Lite gott och blandat helt enkelt. För två år sen flyttade jag till Göteborg – ett mycket bra beslut som gett mig fantastiska möjligheter.

Hur ser du som beteendevetare på reklam, vad är bra kommunikation?

Reklam tycker jag är väldigt fascinerande eftersom man behöver ta in perspektivet av hur människans minne fungerar. Bra reklam gör att folk blir intresserade. Det kan vara som McDonalds ikoniska citat ”I’m lovin’ it”, eller den gamla klassiska Iprenmannen. Dessa reklamfilmer har gjort intryck på människor. De har sparats i mångas långtidsminne, medan andra enbart hamnar i korttidsminnet och kan då påverka oss rent kortsiktigt. 

McDonalds är till exempel bra på att marknadsföra sig själva. De använder sig av en symbol av ett M som ser ut som en fågel på väldigt långt håll, men har även en clown som maskot, en melodi med ”I’m lovin’ it” och använder sig endast av färgerna röd och gul. Allt detta tillsammans förknippas starkt med deras företag och är allmänt känt. Genom dessa associationer använder vi oss av begreppet priming som vi kallar det i psykologiska termer. Priming innebär att med hjälp av symbolen, maskoten, melodin och färgerna styrs vi omedvetet till att tänka på McDonalds, som i sin tur leder till att vi blir sugna på att äta hamburgare. Reklamen kan alltså leda till att påverka våra handlingar utan att vi tänker på det.

Vad uppskattar du mest med ditt jobb?

Jag tycker det är så himla roligt att prata med kandidaterna, speciellt när det blir lite längre samtal, även om jag bara ringer för att kalla dem till en intervju kan det bli väldigt intressanta samtal. Mitt jobb kan vara lite av ett detektivarbete också, det tycker jag är kul. När jag searchar efter kandidater får jag verkligen försöka lirka fram de bästa guldkornen för varje jobb på LinkedIn. Att varje dag är olik den andra är underbart och det behöver jag. Jag vill ha full rulle, då presterar jag som bäst.

Vill du berätta lite mer om dig själv?

Jag är 25 år och kommer som sagt från småstaden Tranås men är adopterad från Vietnam. Jag kom hit när jag var två månader, så jag kan ingen vietnamesiska, bara engelska. Just nu bor jag i Göteborg med min pojkvän Tobias och katten Tuffs som jag adopterat från Grekland. Som person är jag social och har lätt för att skratta. Jag är nyfiken och orädd att testa nya saker, förutom när det gäller bergodalbanor och höjder för jag har höjdskräck… Det skippar jag helst. 

Och slutligen vad gör du på fritiden?

Jag brukar laga mycket mat, baka, umgås med vänner, spela brädspel och självklart kollar jag en del på Netflix. Ibland tränar jag även på gym men det har blivit lite sämre med det på senaste tiden då jag haft covid. Annars gör jag inte så mycket, umgås mest med min pojkvän.

”Reklam tycker jag är fascinerande eftersom man behöver ta in perspektivet av hur människans minne fungerar”

Cordovan Career är ett affärsområde inom Cordovan Communication som arbetar med människorna i organisationen. Det vill säga med både rekrytering, ledarskap och verksamhetsutveckling. Vårt erbjudande bygger på lång erfarenhet, beprövade metoder och mätbara effekter. Genom att frigöra den inneboende potential som finns hos medarbetarna hjälper vi våra kunder att förverkliga visioner, utveckla affärerna och få rätt saker att hända. Vårt erbjudande bygger på lång erfarenhet, beprövade metoder och mätbara effekter.