Loading...

Vi skapar virtuella events i 3D med nya plattformen Wizitory

Under coronapandemin har allt fler fysiska events förflyttats till nätet. En utmaning som ställer höga krav på både teknik och design då det är svårt att bibehålla intresset när besökaren sitter framför en skärm. För att öka engagemanget för digitala events lanserar vi på Cordovan tjänsten Wizitory – en plattform för att bygga och arrangera events i 3D.

– Såvitt vi känner till är vår tjänst helt unik och intresset har varit över förväntan. Sedan oktober har vi genomfört och levererat tio stora mässor och events världen över, säger Mikael Stenberg som arbetat med att utveckla Wizitory.

I korthet hjälper Wizitory organisationer och företag att skapa miljöer i 3D anpassade för konferenser, mässor, utbildningar, festivaler, utställningar och andra typer av event.

– Vi bygger, designar och fyller digitala events med innehåll. Det kan till exempel handla om en för kunden och målgruppen välkänd byggnad, ett befintligt showroom eller en fiktiv eventyta på flera tusentals kvadratmeter. Vi skapar en unik design som visualiseras utifrån kundens önskemål. Utöver själva miljön skapar vi även gränssnitt, interaktivitet och innehåll till de digitala eventen. Till exempel livesändningar, filmer, chattar, omröstningar, möten, tävlingar, test, 3D-modeller av nya produkter och annat marknadsmaterial, säger Joakim Stamming Art Director på Cordovan Communication.

Fokus på upplevelsen 

Att väcka intresse när besökaren sitter framför en skärm är en svår uppgift. 

– Tack vare att vi valt att fokusera på design och användarupplevelse är vårt verktyg mer dynamiskt och inspirerande än till exempel ett livesänt event eller traditionella webinars. I genomförda projekt ser vi dessutom att besökare både spenderar längre tid och samlar mer information än vad de i regel gör på fysiska mässor. En annan stor fördel med digitala events är att du kan nå ut till betydligt fler när du inte begränsas av en fysisk plats som människor måste ta sig till, säger Mikael Stenberg.

Obegränsad flexibilitet

Den nya digitala plattformen är både html-baserad och responsiv – vilket innebär att den fungerar oavsett vilken webbläsare och enhet du använder. Plattformen kan dessutom besökas av ett obegränsat antal eventdeltagare och det spelar ingen roll vari världen du befinner dig. Med hjälp av Wizitory har såväl globala som lokala företag arrangerat virtuella events i Australien, Nord- och Sydamerika, Kina, Europa och Mellanöstern. Bland annat inom livsmedel, näringstillskott, forskning och utbildning. 

– Senast har vi hjälpt Högskolan Väst att bygga ett Virtual Campus. En satsning för att attrahera nya studenter i coronatider och som ett långsiktigt komplement till det fysiska mötet. Genom att bygga en helt virtuell värld i 3D föreställande deras campus i Trollhättan ville vi helt enkelt förmedla hur det är plugga på Högskolan Väst, säger Mikael Stenberg.

Vill du veta mer om vår nya plattform Wizitory?

Besök Wizitory.se eller kontakta Mikael Stenberg på 0708 79 82 81 eller mikael.stenberg@cordovan.se